Vul een zoekwoord in

Annemarie Janssen

Samen tot verandering komen, daar ben ik als cognitief gedragstherapeutisch werker dagelijks mee bezig. Samen met de cliënt en samen met mijn team. Als een cliënt met mijn ondersteuning zo ver is gekomen dat hij zijn eigen therapeut kan zijn, is mijn doel bereikt! Om op dit punt te komen help ik de cliënt zijn manier van denken te leren begrijpen en begeleid ik exposure-oefeningen.

Ieder mens is uniek
Ik vind het belangrijk om te kijken naar het individu, ieder mens is uniek. Respect hebben voor elkaar, zelfstandigheid en meedenken (en doen) in het veranderproces zijn voor mij belangrijke drijfveren.

"Humor hoort er soms ook bij!"
Als ik van een cliënt hoor dat hij zich bevrijd voelt van zijn angsten of dwanghandelingen word ik daar heel blij van. Mijn werk geeft mij veel energie. Bijvoorbeeld als ik iemand met een beetje humor (want dat hoort er ook bij!) over de streep kan trekken iets te doen wat hij of zij lastig vindt. Vaak moet je het mensen moeilijk maken om ze te kunnen helpen bij het overwinnen van hun angst. Als iemand me achteraf vertelt hier blij mee zijn omdat het effect had, betekent dat veel voor me.