Vul een zoekwoord in

Ellen van Heijster

Mensen die last hebben van angst of dwang onderschatten zichzelf vaak in wat ze (aan)kunnen. Ik vind het mooi om samen met cliënten op ontdekkingstocht te gaan, om die krachten (die ze echt wel hebben!) te vinden en ze te leren toepassen. Zodat hun leven weer leefbaar wordt. We doen dit als team, niemand staat er bij ons alleen voor.

"Doet het ze maar eens na"
Mensen motiveren en uitdagen. Begeleiden en ondersteunen bij het opdoen van (positieve) praktijkervaringen. Ik ben er dagelijks mee bezig. Met veel respect voor de cliënt. Want ga je angsten maar eens aan! Het is moeilijk. Maar ze doen het wel, iedere dag.

Vertrouwen geven
Een luisterend oor zijn voor mijn cliënten vind ik belangrijk, iedereen wil zich graag gehoord voelen. Ik wil mensen prikkelen om hun angst aan te gaan, en ze het vertrouwen geven dat ze die stappen kunnen en durven te nemen.

Het leven weer leven
Als ik cliënten dingen zie doen die ze uit angst heel lang vermeden hebben, ben ik een gelukkig mens. Vooral als ze alles wat ze hebben geleerd ook thuis doorzetten en ze hun leven weer écht leven. Ik vind het mooi om te zien dat cliënten weer trots op zichzelf kunnen zijn.