Vul een zoekwoord in

Maarten Kaarsemaker

Het is heel leuk als mensen je vertellen dat het ze weer lukt om dingen te doen die ze lang uit de weg zijn gegaan. Zoals reizen met het openbaar vervoer, bezoek ontvangen of hun werk hervatten. Dat wij daar als team een positieve bijdrage aan kunnen leveren, geeft mij voldoening. Daar doe je het voor.

Ieder stapje is vooruitgang
Het overwinnen van angsten is vaak een hobbelig proces, en dat mag ook! Mensen die bij ons komen hebben niet voor niets al meerdere behandelingen achter de rug die onvoldoende bleken. We verwachten niet dat het ineens van een leien dakje zal gaan. Ieder stapje in het proces is vooruitgang. Exposure speelt hierin een grote rol. Het is steeds weer een uitdaging om mensen te verleiden die exposure aan te gaan.

Denkpatronen doorbreken
Ik verzorg cognitieve therapie, zowel in groepsverband als met cliënten alleen. Samen onderzoeken we de denkpatronen en de achterliggende aannames, om deze vervolgens te beïnvloeden.

Klinisch psychologen en psychotherapeuten in opleiding begeleid ik vanuit mijn rol als praktijkopleider. Dit is een boeiende aanvulling op mijn werk als klinisch psycholoog en programmamanager van het centrum.