Vul een zoekwoord in

Margot van Delft

Wat ik heel belangrijk vind, is dat mijn cliënten betrokkenheid, respect en vertrouwen in mijn benadering ervaren. De weg (terug) vinden naar meer vrijheid, zelfstandigheid en plezier in je leven is niet gemakkelijk. Het is fijn als je daarin goed ondersteund wordt, dat doe ik graag. Ik help mensen om meer grip op hun klachten te krijgen.

Bewustwording
Als cognitief gedragstherapeutisch werker begeleid ik cliënten, bijvoorbeeld bij exposure. Dit is het spannende en vaak moeilijke moment dat ze oog in oog komen te staan met hun grootste angst. Tijdens de behandelperiode zien we dat cliënten zich steeds bewuster worden van hun gedachten en gedrag, en hoe ze hierdoor worden beïnvloed. We leren ze te oefenen met ander gedrag, waardoor de angst- en dwangklachten verminderen.

"Zo mooi als dingen weer gewoon kunnen!"
Ik word er blij van als ik merk dat iemand vooruitgang boekt. Als het gedrag niet langer wordt bepaald door angst of dwang. Zo was er een cliënt die (door een paniekstoornis met agorafobie) al jarenlang sociale contacten, vakanties, autorijden, liften en publieke ruimtes vermeed. Na de behandeling is hij zelf met zijn gezin naar Frankrijk gereden. Zo dapper, zo mooi dat dat weer kan.