Vul een zoekwoord in

Rianne Verbong

Niet meer nodig zijn. Dat is eigenlijk het ultieme doel van mijn werk als cognitief gedragstherapeutisch werker. Door samen met cliënten de confrontatie aan te gaan, help ik hen om hun leven weer op te pakken.

Veel oefenen
Mensen die bij ons in behandeling gaan, krijgen het meestal behoorlijk zwaar. We gaan oefenen, oefenen en nog eens oefenen, soms ook met virtual reality. Cliënten met sociale angst neem ik mee naar een druk winkelcentrum. En iemand met smetvrees daag ik uit om dingen aan te raken die hij normaal vermijdt. Hoe dapper is het dat zij hun grootste angsten recht in de ogen kijken?

Het is aan mij om hen op die kwetsbare momenten het gevoel te geven dat ze gezien en gesteund worden. Dan is het waardevol om te zien dat cliënten stapje voor stapje sterker worden. Ik ben er trots op als een cliënt vertelt dat het gelukt is het patroon van negatieve gedachten te doorbreken. En dat ze zelf stappen zijn gaan zetten om het anders te doen.

Nieuwe technieken
Nieuwe technieken gebruiken zoals virtual reality, maar ook beeldbellen vind ik inspirerend. De echte uitdaging komt namelijk vaak als je weer thuis bent. Met beeldbellen kunnen we op afstand cliënten begeleiden op lastige momenten. En dat werkt. Van dat soort innovaties krijg ik echt energie.