Vul een zoekwoord in

Sandra Berden

Het gedrag van iemand veranderen zodat leven met angst verleden tijd wordt. Een dankbare uitdaging die ik als cognitief gedragstherapeutisch werker graag aanpak. Gedragsverandering probeer ik voor elkaar te krijgen door mensen meer inzicht te geven in hun manier van denken. Ik ondersteun ze tijdens exposure-oefeningen, dat zijn de momenten dat we ze blootstellen aan hun angst. Ik bied cliënten mijn veiligheid. Betekenisvol zijn de gesprekjes die we voeren, maar ook de momenten van ontspanning. Bijvoorbeeld tijdens een spelletje of een potje tafeltennis.

Steeds een stukje sterker
Als ik zie dat een cliënt zich vol inzet tijdens de behandeling geeft mij dat veel energie. Ik zie dat mensen steeds iets sterker in hun schoenen komen te staan, de touwtjes weer in eigen handen nemen. Dat vind ik heel mooi om te zien. Je leven laten leiden door angst en/of dwang is zo zonde. Dat mijn bijdrage dit kan helpen voorkomen geeft me voldoening. We doen het samen. De cliënt werkt ontzettend hard, en wij helpen hem of haar als team. Ieder met zijn eigen kwaliteiten en kennis.

Interessante ontwikkelingen
Nieuwe ontwikkelingen binnen ons centrum, zoals virtual reality en beeldbellen, maken mijn werk blijvend interessant. Het zorgt ervoor dat ik blijf leren en mezelf ontwikkelen.