Vul een zoekwoord in

Visie, missie en kracht

Het Centrum voor Angst & Dwang van Vincent van Gogh biedt mensen tussen de 18 en 65 jaar behandeling en begeleiding bij angst- en dwangstoornissen die hun dagelijks leven belemmeren. Met onze behandeling en begeleiding helpen we hen de uitdaging met zichzelf aan te gaan en het leven weer op de rit te krijgen.

Onze visie

In de behandeling van de je klachten grijpen we allerlei alledaagse situaties aan om je therapie te geven. Soms ga je alleen aan de slag, maar vaak ook in een groep. We gaan je angsten niet uit de weg maar zoeken ze juist op. We zoeken de confrontatie met dat wat in de weg zit. Met deze ‘blootstelling’ helpen we je om jouw grenzen steeds verder op te rekken. We sturen daarbij op je gedrag en niet op het gevoel dat daar onder schuilt of woekert.

Onze missie

Wij bieden cliënten, met de juiste begeleiding en middelen, de kracht om zelf weer aan het roer te staan. We maken je tot je eigen therapeut, door je te confronteren met je angst en je te leren hoe je om kunt gaan met je gevoelens en gedachten. We zorgen dat je angst weer normaal wordt.

Onze kracht

We zien altijd de mens in de cliënt en kijken naar alles dat relevant is in zijn of haar leven. Een diagnose is belangrijk, maar zegt alleen iets over waar je (tijdelijk) last van hebt. Niet over wie je bent. We geloven in de kracht van mensen en de juiste hulp en begeleiding om die kracht te hervinden. Angst wordt weer normaal.

In de soms ingewikkelde puzzels van brein en levenspad, blijven we nieuwsgierig en gebrand op de meest optimale manier die tot herstel leidt. We schromen niet om over onze eigen schaduw te stappen en ons actief te verbinden met andere specialismen of vakgebieden en het sociale netwerk rond de cliënt. Dat geeft soms goede oplossingen die misschien niet zo voor de hand liggen. Oplossingen die leiden tot minder zorg, minder medicatie, minder en efficiëntere zorg. Alles dus voor de juiste koers naar een zo goed mogelijk herstel. Maar dat lukt alleen als je blijft geloven in kansen en mogelijkheden. We staan daarom met optimisme in het leven en in ons vak. Er is altijd een weg!