Vul een zoekwoord in

Gabrielle de Haan

Iedereen kan creëren. Hierbij is het belangrijk om niet de eigen (hoge!) verwachtingen of die van anderen waar te maken. Als je dit gaat ervaren, kan dat helpend zijn bij het formuleren van realistische verwachtingen en opbouwen van zelfvertrouwen en zelfwaardering. Als beeldend therapeut help ik mensen zichtbaar te maken wat ze niet onder woorden kunnen brengen.

Jezelf uitdrukken met beeldende materialen
Door te doen, zien en ervaren, leren mensen begrijpen waar problemen vandaan komen en wat hun kwaliteiten zijn. Tijdens de therapie werken we met materialen als potlood, verf, klei of steen. De manier waarop cliënten met deze materialen omgaan, wat ze ermee uitdrukken; het zegt wat over ze.

Grip
Ik vind het heel mooi om te zien hoe mensen door mijn therapie een veranderingsproces op gang brengen bij zichzelf. Dit kan moeilijk en spannend zijn. Het roept soms diep weggestopte gevoelens op. Maar het zorgt er ook voor dat we -samen- grip krijgen op de problemen. De uitdaging voor mijn cliënten ligt in het anders omgaan met die problemen. Om actief te oefenen met ander gedrag en nieuwe vaardigheden aan te leren. Fijn dat ik hierbij bij mag en kan helpen.