Vul een zoekwoord in

Hoe kunnen we je helpen? (Mogelijkheden)

Als angst en dwang je leven beheersen, als je situaties uit de weg gaat en je niet meer normaal kunt functioneren, dan zijn wij er. We leren je om je angsten onder ogen te zien en niet langer uit de weg te gaan. Je gaat samen met ons de confrontatie aan.

Doel van onze behandeling en begeleiding is dat je de uitdaging met jezelf durft aan te gaan. De winst: je leven weer op de rit krijgen! Het Centrum voor Angst & Dwang biedt hiervoor een breed scala behandelmogelijkheden, zowel klinisch als (deels) thuis. Behandeling vindt vooral in een groep plaats.

Verder kijken dan de klachten

Jij staat centraal in je behandeling. We kijken naar je leefwereld en de kansen daarin voor herstel. Je wordt je eigen therapeut en leert hoe je het voortaan zelf op kunt lossen. We helpen, verleiden, prikkelen, dagen je uit, zetten je in beweging en geven inzicht in je eigen patronen. Niet alleen praten, maar vooral doen! Je zet zelf je eigen stappen; we verplichten daarbij niets. We doen het samen: je krijgt van ons ondersteuning in het zelf doen, maar jij maakt je eigen keuzes.

De uitdaging aangaan

Elke stap die je zet is een positieve impuls. Je krijgt daar waardering voor en gaat niets meer uit de weg. De communicatie is recht door zee, helder en transparant. Tegelijkertijd ben je verzekerd van een veilige, vertrouwde omgeving en de beste begeleiding en deskundigheid. We voelen ons betrokken en zijn gemotiveerd om jou je leven weer terug te laten vinden.

Gebruik van nieuwste middelen

De behandeling is zo effici├źnt mogelijk ingericht. Je verblijft tijdelijk in de kliniek, maar in de weekenden woon je thuis. Door gebruik te maken van nieuwe technologie├źn, zoals virtual reality of beeldbellen, kun je op de juiste plek toch met onze hulp aan de slag met je behandeling.