Vul een zoekwoord in

Voor wie zijn we er?

Als angst je dagelijks leven beperkt, kan er sprake zijn van een stoornis. Je leven wordt dan geregeerd door je angst of dwang en is aanwezig bij alles wat je doet. Je hebt daar zelf veel last van evenals je omgeving. Heb je eerder behandeling gehad en heeft die niet voldoende gewerkt? Dan kan het Centrum voor Angst & Dwang wellicht helpen.

Het Centrum voor Angst & Dwang is er voor volwassenen met ernstige angst- en dwangklachten. Je voelt dat je klachten je leven beperken of je hebt eerder een behandeling gehad die niet genoeg heeft gewerkt. Bijvoorbeeld omdat de angst of dwang zo groot is dat het niet lukt om alle afspraken, tips en oefeningen zelfstandig toe te passen.

Je herkent je in de volgende ervaringen

  • Je kunt niet meer normaal functioneren
  • Je wordt geregeerd door je angst of dwang
  • Je hebt eerder een behandeling gehad die niet of onvoldoende heeft gewerkt
  • Angst en dwang is storend aanwezig, bij alles wat je doet
  • Je ervaart zelf veel last en of je omgeving ervaart dit
  • Je wilt veranderen; weer de baas zijn over je leven

Gecombineerde problematiek

Vaak hebben de mensen die bij ons komen naast angst- of dwangklachten ook andere problemen, zoals somberheid, relatieproblemen of persoonlijkheidsproblemen. Om voor behandeling in ons centrum in aanmerking te komen, dienen je angst- en dwangklachten op de voorgrond te staan. Deze zijn het vertrekpunt in de behandeling. Als het nodig of wenselijk is, besteden we ook aandacht aan de andere problemen.