Vul een zoekwoord in

Opname in de kliniek

Je komt bij het Centrum voor Angst en Dwang terecht als een eerdere standaard behandeling van je klachten niet of onvoldoende heeft gewerkt. Je verblijft van zondagavond tot en met vrijdag in de kliniek. In het weekend ga je naar huis, zodat je alles wat je geleerd hebt kunt toepassen in je eigen omgeving.

Klachten aanpakken

Het doel van opname in de kliniek is om je klachten te verminderen zodat deze minder bepalend zijn voor de kwaliteit van je leven. We werken volgens de principes van de cognitieve gedragstherapie. Dat wil zeggen dat de nadruk ligt op de samenhang van gedachten, gevoelens en gedrag die met de angstklachten te maken hebben. De nadruk ligt op exposure (blootstelling). Voor- en nabespreken doen we in groepsverband. Hoe lang je wordt opgenomen, hangt af van je klachten.

Duur van de behandeling

Na een intakegesprek, waarin we je klachten, hulpvraag en je motivatie bespreken, word je tijdelijk opgenomen. Hoe lang je opname duurt, hangt af van je inzet en vooruitgang. De opname duurt 12 tot 24 weken. Een opname duurt gemiddeld 16 weken.

Vervolg: dagbehandeling en poliklinische toepassingsgroep

Aan het einde van de behandelingen kun je in principe weer verder met je eigen leven. Toch laten we je niet zomaar los. We blijven je als dat nodig is bijstaan en begeleiden. Na een klinisch-ambulante of klinische behandeling binnen ons centrum, is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgbehandeling. Die bestaat uit een eendaagse dagbehandeling en een terugkomdag. Wat je in de kliniek hebt geleerd ga je thuis oefenen en tijdens de terugkomdag kun je laten zien of dat gelukt is.