Vul een zoekwoord in

Beeldbellen

Bij het Centrum voor Angst & Dwang krijg je een intensieve behandeling op maat. Dankzij beeldbellen is het mogelijk om ook thuis onder begeleiding van een therapeut aan je klachten te werken. Beeldbellen maakt de behandeling zo effectiever en de behandelduur korter.

Beeldbellen wordt bij het Centrum van Angst & Dwang vooral ingezet voor exposuretherapie tijdens de thuisbehandeling: blootstelling aan wat je angstig maakt of je dwangneiging stimuleert. Onder begeleiding van je behandelaar krijg je via Skype exposureoefeningen op afstand. De behandelaar daagt uit, coacht en geeft gerichte feedback, bijvoorbeeld een complimentje. Je oefent in je eigen situatie met je eigen problematiek. Exposure is op deze manier maatwerk.

Cliënten steunen elkaar in groepsgesprekken

Ook bieden we therapie op afstand via Skype aan groepen. In deze online bijeenkomsten kunnen deelnemers en de behandelaar elkaar zien. De behandelaar kan meerdere cliënten tegelijk begeleiden. Deelnemers geven elkaar feedback en tips. Dit heeft een positief effect op het zelfvertrouwen van cliënten en daarmee op het behandelresultaat.

Voordelen van beeldbellen: effectief, op maat en korter

  • Klinische opname effectiever en verkort: van 16 naar 8 weken
  • Je wordt in de eigen omgeving geholpen
  • Specifieke exposure interventies zijn mogelijk (bijvoorbeeld in het buitenland)
  • Persoonlijk en op maat, steun van je eigen behandelaar
  • Kosteneffectief en tijdbesparend (minder reis- en wachttijd)
  • Cliënten ondersteunen elkaar in groepssessies