Vul een zoekwoord in

Exposure

‘Exposure’ is een ander woord voor blootstelling. Dit is in veel gevallen een effectieve behandelvorm voor angststoornissen. Je gaat je angst letterlijk onder ogen zien. Je gaat de confrontatie met de angst aan.

Exposure vormt de kern van onze behandeling. Tijdens de opname grijpen we alles in het dagelijks leven aan voor therapie. Dat is soms spannend, omdat je dan wordt geconfronteerd met waar je bang voor bent. Je daagt je eigen angst uit! Je leert dat je het aankan. Jouw behandelaar of co-therapeut neemt je in dit proces mee. Het doel van de therapie is ervoor te zorgen dat de angst je niet meer in de weg staat en je belemmert het leven te leiden dat jij graag wilt.

Levensechte exposure met virtual reality

Sommige vormen van angst zijn moeilijk in de kliniek na te bootsen. Met virtual reality kunnen we je via een VR-bril blootstellen aan een situatie die levensecht lijkt, terwijl je veilig en vertrouwd bij ons in de kliniek bent. Je behandelaar kan de VR-ervaring aanpassen, bijvoorbeeld door je bloot te stellen aan verschillende emoties. Zo leren we je hoe je met situaties in de echte wereld om kunt gaan. Je went aan je angstgevoelens. Exposure met virtual reality vormt de opstap naar het echte dagelijkse leven. Uiteindelijk werken we ernaar toe dat je ook daar zelf met je angst of dwang kunt omgaan. 

Altijd dichtbij met beeldbellen

Het werkt natuurlijk het beste als je de confrontatie aangaat op de plek waar je er last van hebt. Bijvoorbeeld thuis, op straat of op het werk. Via beeldbellen kan jouw behandelaar of begeleider je daarbij ondersteunen. We zijn zo altijd dichtbij voor tips, feedback of een compliment als jij in het echte leven je vaardigheden uitprobeert. Meer informatie over beeldbellen.